Aanbod

Individuele begeleiding:

Scroll naar beneden voor een overzicht. Of neem direct contact op om te bespreken wat mogelijk is!

Groepsprogramma’s:

Artemis voor cursus

Cursus van 7 ochtenden rond de Griekse goden

17, 24 feb. – 10, 17, 24, 31 mrt. – 14 apr. 2023 van 10u00 tot 13u00 – Instituut voor Biografiek – Driebergen  

Wat als mythen meer blijken te zijn dan onzinpraatjes of verzinsels? Als Griekse godenverhalen je toegang geven tot een andere kijk op je levensloop? Zou het helpen om zicht te krijgen op je rode draad, die zich ook al wat naar voren uitrolt?

Lees meer >

canstockphoto94025575

Kennismaking met het programma voor mantelzorgers van ongeneeslijk zieken

Woensdag 25 januari 2023 van 10u30 tot 12u30 – Centrum De Zin – Harderwijk  

Je zet je in voor de Maretak en ontmoet mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Je ziet ook hun mantelzorgers en zou hen graag meer veerkracht, eigen regie en zingeving gunnen. Zodat zij de levensbedreigende situatie van hun naaste in een voor beiden passende nabijheid ..

Lees meer >

Mijn naaste gaat dood

Hoe je jezelf en elkaar kunt blijven vinden

13, 20, 27 feb. en 6 mrt. 2023 – Centrum De Zin – Harderwijk  

Je naaste is ongeneeslijk ziek en wat moet jij nu? Ondanks dat je samen dit proces doorloopt, kun je er verschillend inzitten. Je weet niet precies hoelang het gaat duren en hoe je met elkaar verbonden kunt blijven. Je wilt van deze tijd iets maken waar je later goed op terug kunt kijken. Een intense tijd die ..

Lees meer >

Personal-storytelling 3 boards

Bijscholingsdagen voor zorgprofessionals en andere ‘mensbegeleiders’

11 nov. 2022 & 22 april 2023 van 10.00 tot 17.00 uur – Den Bosch & Beverwijk 

Gelukkig zijn er komend na- en voorjaar weer verschillende mogelijkheden om mee te doen aan deze boeiende bijscholing. Die door therapeuten steeds weer als nieuw en verfrissend wordt ervaren, want ‘zo anders dan anders!’. Oftewel zo uitgaande van ieders eigenheid, dat klachten of problemen ineens veranderen in persoonlijke vragen. Vragen aan je eigen levensloop of biografie. Ben je ook benieuwd hoe je met een beeldend verhaal de zingeving…

Lees meer >

lensball

Een verkenning voor wie hier benieuwd naar is

Een ochtend, middag of avond op maat 

Ben je op zoek naar een activiteit met vrienden, collega’s, clubgenoten of teamleden? Wil je iets doen dat jullie nieuwe inzichten geeft?
Gezamenlijk optrekken, lichtvoetig én diepgaand?

Dan is deze ochtend, middag of avond iets voor jou. Het programma duurt twee uur en plannen we in op jouw tijd. Zodat je er zelf nog een gemeenschappelijke lunch, borrel of nazit aan vast kunt knopen.

Lees meer >

Personal-storytelling 3 boards

Bijscholingsdagen voor zorgprofessionals en andere ‘mensbegeleiders’

8 oktober & 17 december 2021 van 10.00 tot 17.00 uur – Beverwijk & Doorwerth 

Reacties na de dag in Weert: Het was een verfrissende ervaring zoals je werkte, licht en speels, fijn dat ik meedeed! – Het [verhaal] doet gewoon zijn werk, mooi hoor Door jouw elegante zelfspot durfde ik het aan om mijn verhaal te vertellen. Kortom, genoeg redenen om dit programma opnieuw aan te bieden, deze keer in Noord-Holland en Gelderland. Ben je benieuwd hoe je met een beeldend verhaal de zingeving…

Lees meer >

Goudzoeker

Twee of vier avonden werken met je levensverhaal

6, 13, 20, 27 oktober 2021 van 19.00 tot 22.00 uur – Centrum De Zin – Harderwijk

Deze nieuwe ‘betekenisgevende bezigheid’ in De Zin gaat dit najaar van start! Een uitgebalanceerd programma, waarin de Kleine Prins je bevraagt over jouw leven. Reserveer nu alle vier woensdagen van oktober, en schrijf je alvast in voor de eerste twee.

Lees meer >

How are you really

Open zoom-borrel

25 juni 2021 van 16.00 tot 18.00 uur – via Zoom 

Vrijdagmiddagborrels, altijd dé gelegenheid om mensen te spreken en te vragen hoe het met ze gaat. Bij deze zoom-borrel gaan we dat ook doen, alleen op een net iets andere wijze, met gepeperde vragen en gezouten antwoorden. Om uit te komen bij hoe het echt met je gaat.

Lees meer >

Personal-storytelling 3 boards

Bijscholingsdagen voor zorgprofessionals en andere ‘mensbegeleiders’

26 maart & 11 juni 2021 van 10.00 tot 17.00 uur – Soest & Weert 

De deelnemers van 2020 waren héél enthousiast over deze training. En met de gewaarborgde setting in de Fletcher-hotels – goede hygiene en afstand – kunnen we in 2021 op meer plekken dit aanbod doen! Ben je ook benieuwd hoe je met een beeldend verhaal de zingevingsvraag van je cliënt kunt verhelderen?

Lees meer >

MicrosoftTeams-image

Online kennismaken met personal storytelling

26 oktober 2020 van 14u00 tot 15u15 – jouw beeldscherm – jouw werkplek

Een proefvlucht waarbij jezelf aan de stuurknuppel wordt gezet. Want wie anders is de hoofdpersoon in jouw verhaal? Wie anders weet het meest over je levensloop tot nu toe? Alleen jij kunt jouw vlucht hervatten na een onverhoopte noodlanding, toch? Misschien is dat wel het doel van deze lessen…

Lees meer >

Personal-storytelling 3 boards

Bijscholingsdag voor zorgprofessionals en andere begeleiders

7 februari & 5 juni & 20 november 2020 van 10.00 tot 17.00 uur – Beverwijk & Den Bosch & Apeldoorn

Ben je benieuwd hoe je met een beeldend verhaal de zingevingsvraag van je cliënt kunt verhelderen? Wil je ook leren hoe je methodisch iemands levensloop kunt benaderen zodat diegene weer zin in de toekomst krijgt?

Lees meer >

IMG_7946

Een mini-workshop van een middag of avond

Te reserveren op eigen datum en locatie

Een boeiende middag of avond waarin je wordt meegenomen in het verhaal achter Le Petit Prince, dat beroemde boekje waar je misschien nooit precies je vinger op kon leggen. Annette laat je ontdekken hoe je dit verhaal vol symboliek verschillend kunt beluisteren

Lees meer >

academie-voor-geesteswetenschap-logo

Vier avonden in de Vrije Studierichting

14, 21, 28 januari en 4 februari 2020 van 18.30 tot 21.30 uur – Utrecht

In twee avonden storyboards leren maken die je tot nieuwe inzichten en intenties brengen? In twee volgende avonden het ‘wat & hoe’ van verhalen ontdekken en spelenderwijs verteller worden van je eigen verhaal, ook al is dat nooit af?

Lees meer >

P1040203 (2)

Gevarieerde avond rond zang & verhalen

22 februari 2019 van 20.00 tot 22.00 uur – De Zin – Harderwijk

Een verrassende avond met muziek, verhaal, reflectie en samenzang. In de bijdrage van Annette gaat het over het verhaal achter ‘de Kleine Prins’, Bert Tersteeg en Joanna de Vletter verzorgen een blokje folkmuziek (gitaar, viool en zang). Gastheer Ronald Naar vertolkt een of meerdere Franse chansons en nodigt uit tot samenzang… Om 19.30 uur is de deur open en is er koffie en thee. In plaats van een entreeprijs geldt het PWYW-principe: pay what you want

Lees meer >

dadc865f-d20e-4bd0-b0b8-82b69cb8b6e9

Korte workshop storytelling bij kanker

5 oktober 2018 tussen 10.00 en 16.00 uur – Frankendael – Amsterdam

Ieder heeft een eigen ‘kankerverhaal’.

Eerst dacht je misschien dat je leven zich afspeelde in een volmaakte bloementuin of tussen rommelige struiken. Maar sinds je te maken kreeg met kanker voelt het alsof je leeft op een vulkaan. Je bent op zoek naar het groene gras en krijgt daarbij allerlei goedbedoelde adviezen. Terwijl je eigenlijk vooral datgene wilt doen wat jou goed lijkt. Want jij kent jezelf het beste, ook al kan je er soms zo alleen voor staan dat je ook daaraan begint te twijfelen…

Lees meer >

IMG_7557

Drieluik als storyboards

6 juni 2018 van 10.00 tot 17.00 uur – Floraplein – Haarlem

Met zes deelnemers rond de tafel voor het tekenen van een drieluik rond een gebeurtenis in je leven. Wellicht een ondermijnende; je kiest zelf de ervaring waar je graag meer zicht op wilt krijgen. Als het drieluik staat ga je schrijvend antwoorden vinden op vragen die de verdieping in het drieluik brengen.

Lees meer >

Schermafbeelding 2019-02-05 om 09.14.02

Kennismakingsavond rond Biografische Storytelling

17 & 29 januari 2018 van 20.00 tot 22.00 uur – De Zin – Harderwijk

Beide – gelijke -introductieavonden brengen verschillende vragen aan het licht. Wat zien we als we luisteren? Welke plaatjes vormt onze verbeelding? En wat doet beeldvorming met ons eigen verhaal?

Lees meer >

Individuele begeleiding:

  • Storyboards – eenmalig consult

Je schetst drie eenvoudige storyboards van een specifieke gebeurtenis waardoor je er opnieuw naar gaat kijken. Je ontdekt hoe je eerder je weg baande wat je helpt in het nu en naar de toekomst.

  • Speaking from the heart – twee- of drietal oefensessies

Je brengt je bedrijfspresentatie, schooltoespraak, TED-talk, sollicitatievideo, trouw-, rouwspeech naar een hoger niveau. Spreken zonder voorlezen, van hart tot hart!

  • Sixpence in your shoes – vierdelig zelfportret in 6 sessies

Je krijgt inzicht in de gelaagdheid van je verhaal zodat je vanaf hier bewustere stappen leert zetten, thuis, op je werk of waar dan ook.

  • Seven year itches – traject van 8 tot 12 sessies

Je staat stil bij grote en kleine drempels in je levensloop. Je krijgt een overzicht waardoor je markante verbanden gaat zien. Om tot werkelijke antwoorden en zingevende keuzes te komen.