Mijn brave bakker heeft zich lelijk vergist. Hij had mijn mail gelezen en bevestigd dat de pdf paste. Hij zou mijn ontwerp gebruiken als kers op de grote taart die de familiedag nog feestelijker zou maken.

Manlief bracht de gedecoreerde taart thuis, maar onder de woorden dat ‘er misschien iets was misgegaan…’ Misgegaan? Had ie ‘m laten vallen? Was de hond erop gaan zitten? Waren er bestellingen verwisseld? Niets van dit alles. Mijn eigen automatische mail-ondertekening bleek het probleem. Daar zit ook een pdf in, van SprekendJij…

Het leverde leuke vragen uit de familie op. Viert SpekendJij een zoveel jarig bestaan? Wie of wat spreekt zich uit vandaag? Hoe loopt je onderneming eigenlijk? Ik kon er maar kort op ingaan, was druk doende met heerlijke happen en gevulde glazen.

Maar vandaag hoor ik ze naklinken en heb ik zin in mogelijke antwoorden. Want ja, SprekendJij blijkt vijf jaar te bestaan, het 1e lustrum is een feit! Wat leuk om te kunnen zien wat ik in 2018 op de wereld heb gezet. Het vijfjarig ‘kind’ leerde me om me meer uit te spreken en om mijn broers, zussen en ons aller dearest offspring beter toe te spreken, uit het hart!

Rond die foute taart besefte ik ook hoeveel leven er in SprekendJij zit. In mijn zelf ontwikkelde programma’s komen verfijndere verbindingen tot stand. Tussen persoonlijke levensverhalen en de biografie van De Kleine Prins bijvoorbeeld. Of tussen de Griekse Goden en de levenslopen van de deelnemers. Vlak voor de familiedag sloot ik een zevendaagse cursus af op het Instituut voor Biografiek. Ik zie ze nog scherp voor me: negen mensen die op eigen wijze de rode draad in hun levensloop vastpakken. Die ‘golden gifts’ tevoorschijn toveren, zoals zingende viooltjes en meer moois. Het vervult me met enorme voorjaarsvreugd (als dat een woord is)

Dus dankjewel bakker voor je interessante vergissing. Ik ben weer wakker voor het onverwachte en schijnbaar ongewenste. Hoe het ons soms iets voorschotelt wat we niet hadden besteld. Maar wat toch klopt… In dit geval smaakt het letterlijk naar meer!