Op de laatste vrijdag van november sloot ik voor de tweede keer de cursus ‘Levensfasen’ af. Met het beeld van een duizelingwekkend reuzenrad. Hemelhoog heerlijk hadden we zeven ochtenden door de planeetsferen gereisd. En waren we door de Griekse goden, de hoeders van ons levenswiel, soepeltjes weer tot onszelf gebracht. Heel anders dan de vorige keer…maar kloppend bij de levensfasen en persoonlijke vragen die deze groep met zich meebracht.

Natuurlijk liet niemand zich het spreekwoordelijke rad voor ogen draaien. Evenmin kwamen we bedrogen uit bij wat er uit de mythen sprak. Het bleek juist dat dit vrijlatende rad en de goden échte verhalen wisten op te rakelen en ons lieten toewerken naar een fortuinlijke finale.

Wat een bijzondere biografieën klonken er: puur, eerlijk en kunstzinnig! Steeds passend bij de verteller die alle luisteraars hangend aan zijn of haar lippen wist te houden. Dankdank dierbare deelnemers en dank Instituut voor Biografiek, ik kijk alweer uit naar de reprise in het komende voorjaar!