Op deze Valentijnsdag denk ik vol Liefde terug aan de afgelopen maand. En dan allereerst aan die vrijdag, precies een week geleden, bij BivT in Beverwijk. Samen met Franca ging ik een fijne groep professionals bekwamen in het werken met het levensverhaal. Het werd een prachtdag die 7e februari; iedereen liet zich beetje bij beetje verwarmen door het zonlicht dat van buiten naar binnen scheen. Maar ook door hetgeen dat van binnen naar buiten straalde; het licht dat door de scharnierende storyboards opvlamde. Het stelde vragen: Wat is de kern van dit verhaal, waarover gaat dit leven, waarheen is de hoofdpersoon onderweg?

 

Het bevragen van zo’n drievoudig getekend keerpunt werpt altijd weer nieuw licht op de kwestie. Soms gaat dit gepaard met gezonde weerstand, soms met stille verwondering. Maar altijd met liefdevolle aandacht voor wat er verteld wil worden.

 

Ook deze vrijdag deed Amor Fati van harte mee; Liefde voor het Lot, of voor alles wat er in het levensverhaal voorkomt, werd stilaan hoorbaar. En dat gebeurde niet alleen deze vrijdag in Beverwijk maar óók tijdens de vier dinsdagavonden daarvoor in Utrecht…

 

Zo peinsde ik vandaag na over de Liefde en over Amor Fati. Zou die met zijn pijl en boog met me zijn meegereisd van Utrecht naar Beverwijk? Een dinsdagavonddeelnemer die in Utrecht aan zijn verhaal had gewerkt deed me vermoeden van wel. Uit zijn mooie mail mocht ik wat woorden citeren dus hierbij:

 

 

 

‘Een oefening voor de geest’, vertel over een moment in je leven en laat je daarbij leiden door Annette Filippo. Het is als vier avonden sporten in een leven met weinig sport; je voelt je een moment anders, je hebt een nieuwe ervaring. De blijvende betekenis daarvan is voor iedereen anders. Inspirerend is het voor bijna iedereen.   […]

‘Annette bouwt een prima speeltuin, wij kunnen er mooi spelen’.

Het ‘samen spelen’ of ‘spelen in elkaars nabijheid’ was ons doel.

.

 

 

 

De mail eindigt in een dankwoord dat mij op mijn beurt weer dankbaar stemt. Ja, ik kijk vol liefde terug op het mooie werk van de afgelopen maand. Op 14 januari begonnen in Utrecht en op 7 februari geëindigd in Beverwijk.

 

Meer weten over de module van vier avonden? Lees dan LinkedIn

En toen was die mooie dag in Beverwijk alweer voorbij

Een indruk van de avonden in Utrecht